Kahvilan sydän on laadukkaassa kuumien juomien valikoimassa.

Café Samovarbar — ihana teehuone-kahvila Suomenlinnassa

Ihanan museokahvilamme idea on tarjoilla herkkuja kauniisti katettuna teen ja kahvin kanssa. Me leivomme käsin joka päivä, ja tietysti rehellisistä raaka-aineista. Ajatus on, että kahvilan sydän on laadukkaassa kuumien juomien valikoimassa – siksipä olemmekin teen ystävän kantapaikka, ja kaakaomme on suorastaan kuuluisaa. Espressopohjaiset juomat valmistamme huolella ja käsityönä tietenkin. Kesäaikaan myymme myös kotimaista pientuottajan irtojäätelöä. Café Samovarbarissa on myös anniskeluoikeudet.

Herkkuvalikoimassa on aina edes yksi vegaaninen ja yksi gluteeniton vaihtoehto (tosin leivomme gluteenittomista aineksista samassa keittiössä missä valmistamme muutkin tuotteet, joten siellä voi olla jauhopölyä). Koska teehuone-kahvilamme on pieni, emme suostu varaamaan pöytiä, sopu sijaa antaa.

Meillä sisällä on 20 asiakaspaikkaa, ja kesällä terassin ollessa käytössä asiakaspaikkojen määrä tuplaantuu. Otamme mielellämme tilausryhmiä vastaan iltapäiväteetarjoilun merkeissä virallisen aukioloajan ulkopuolella (syys-joulukuussa, ja helmi-toukokuussa). Tutustu valikoimaan täällä: yksityistilaisuudet.

Ulkoterassiltamme voi ihailla ohi lipuvia laivoja ja Suomenlinnan huoltoliikennettä. Lelumuseon edustan ranta on ollut hirmuinen sotku jo vuosia, ja olen siitä pahoillani. Meidän toimintaa se ei varsinaisesti haittaa, mutta museon löytäminen on ollut ajoittain haasteellista. Jos koet löydettävyyden hankalaksi, haluat kysyä syytä rannan sotkuihin, tai muuten antaa palautetta sen ilmeestä, voit olla suoraan yhteydessä Suomenlinnan Hoitokuntaan.