I museibutiken kan du hitta produkter från den traditionella europeiska leksaksindustrin

Museishoppen

När vi skaffar varor till i vår museishop är vi måna om att de ska vara av god kvalitet och ha ett tilltalande utseende. De ska också vara tillverkade på ett hållbart sätt och helst producerade av äkta material. Betoningen på kvalitet höjer förstås priset. Men egentligen är det inte nödvändigt att äga så förfärligt många saker i sitt liv. Det lönar sig snarare att satsa på kvalitet. Vi säljer leksaker främst till vuxna samlare, men vi har också små och förmånliga saker som lämpar sig för våra små och stora besökare.

Föremål med museets logo – björnen Amor – är omtyckta. Vi har t.ex. kökshanddukar och tygkassar med björnen Amor i tryck. Björnen har ritats av illustratören Klaus Welp.

Leksaksmuseets vykort är planerade av Petra Tandefelt. De flesta bilderna på korten har hon också fotograferat. Vykorten trycks upp i små upplagor, och de finns inte till salu annanstans. I vårt sortiment ingår också en liten kollektion med rara, gammaldags gratulationskort som vi beställer i huvudsak från England och Tyskland.

I museets butik finns följande klassiska gamla varumärken: